Ana Sayfa Siyaset 25 Mart 2023 239 Görüntüleme

Bütçe sonrası Güzel’in vekilliği düşürülecek

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara – Genel Kurul oylamasının, pazartesi günü başlayacak 2023 bütçe görüşmelerinin “sert” bir atmosferde geçmemesi için ertelendiği ifade edilirken, bu kararın altında esas olarak AK Partili çok sayıda vekilin yurtdışında olması nedeniyle, yapılacak oylamada salt çoğunluğun tutturulamaması ihtimalinin yattığı belirtiliyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul’da yapılacak oylama ile Güzel’in vekilliği düşürülecek. Anayasaya göre bir milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesi için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yani 301 vekilin oyu gerekiyor. 

ALINTI KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/siyaset/butce-sonrasi-guzelin-vekilligi-dusurulecek-6867155

Yorumlar

kurtkoy escort marmaris escort escort konya escort konya beylikdüz escort istanbul escort ümraniye escort ataşehir escort kadıköy escort anadolu yakası escort bursa escort bursa escort ataşehir escort maltepe escort pendik escort kartal escort kadıköy escort ümraniye escort anadolu yakası escort escort istanbul ili escort istanbul escort bakrky escort mecidiyeky escort işli escort