Ana Sayfa Otomobil 6 Mart 2023 219 Görüntüleme

Güney Kore’den lüks otomobil devi Mercedes’e ceza!

KFTC’den yapılan açıklamada, Mercedes’in araçlarına yasa dışı yazılımlar yükleyerek emisyon azaltma cihazlarıyla oynadığını ve bunların normal sürüş koşullarında sertifika testlerine göre daha düşük seviyelerde performans göstermesini sağladığını belirtti.

class=”medyanet-inline-adv”>

Güney Koreden lüks otomobil devi Mercedese ceza

Mercedes-Benz’in arabalarına yasa dışı yazılımlar yükleyerek kirlilik azaltma cihazlarını kurcalayarak normal sürüş koşullarında sertifikasyon testlerine göre daha düşük seviyelerde performans göstermesine neden oldu.

KFTC açıklamasında, Mercedes’in Ağustos 2013 ile Aralık 2016 arasında Euro 6 emisyon standartlarını karşılama konusunda yanlış bildirimde bulunduğu da belirtildi.

SAHTE REKLAM!

Komisyona göre, bu tür sahte reklamlar toplam 15 modeldeydi ve kataloğunda, dergilerinde ve basın bültenlerinde Ağustos 2013 ile Aralık 2016 arasında yayınlandı.

ALINTI KAYNAK: https://www.milliyet.com.tr/otomobil/guney-koreden-luks-otomobil-devi-mercedese-ceza-6695855

Yorumlar

kurtkoy escort marmaris escort escort konya escort konya beylikdüz escort istanbul escort ümraniye escort ataşehir escort kadıköy escort anadolu yakası escort bursa escort bursa escort ataşehir escort maltepe escort pendik escort kartal escort kadıköy escort ümraniye escort anadolu yakası escort escort istanbul ili escort istanbul escort bakrky escort mecidiyeky escort işli escort