8 BİNE YAKIN HAYVAN DEPREMDE ÖLDÜ
Deprem felaketinin yaşandığı bölgenin hayvancılık açısından önemli olduğunu ancak bu orandaki artış için gerekçe olamayacağını ifade eden Yalçındağ, “Resmi kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, 7-8 bin büyükbaş hayvan ölmüş. Ama bu böyle bir fiyat artışına neden olabilecek bir sayı değil. Orada kesim devam ediyor, kesim yapıp toptan et satışı devam ediyor. Birden bire bu fiyatlara çıkartılması bana göre kendine görev çıkarmak, başka bir izahı yok” dedi.
“ET İTHAL ETMEYİ BEKLEYENLER VAR”
Yalçındağ, sektördeki et ithalatı beklentisine de değindi. “Biraz daha yükselse de yurtdışından ithal edecek ortam oluşsa diye bekleyen insanlar var.” diyen Yalçındağ, şöyle devam etti:
“İthalat yapıldığı noktada da 2010’u tekrar yaşarız. Bunun faturası herkes için ağır olur. Önlem olarak çok şey yapılması gerekiyor. Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor, küçükbaş anlamında tüketimimizi arttırmamız lazım. Küçükbaş hayvandan başka sarılacağımız sağlam bir ip yok. Bunun üretim ve tüketimdeki payın arttıracağız, başka yolu yok. İnşallah fiyatların artışında bir dur noktası vardır.”
Öte yandan fiyatlardaki hızlı artış ucuza et satışı yapılan Et ve Süt Kurumu mağazalarında yoğunluğa neden oldu.
İstanbul Beylikdüzü’ndeki Et ve Süt Kurumu Şubesi önünde metrelerce uzunlukta kuyruk oluştu. Et ve Süt Kurumu’nda, kasapta 270 liraya satılan kıymanın 100 lira, 150 ile 330 arasında satılan kırmızı etin ise 36 ile 116 lira arasında değişen fiyatlara satıldığı öğrenildi.
ALINTI KAYNAK: https://www.ntv.com.tr/ntvpara/et-fiyati-2-ayda-yuzde-50-artti,UPBhlLb-gE29u4kNGz_CYw